Yuzu recepty: Yuzu Aperol Spritz

Letní osvěžení s jedinečnou chutí yuzu a příjemně nahořklým Aperolem. Dokonalý drink pro každou příležitost! 🍹

yuzu-aperol-spritz-sunset

🧂 Ingredience (na 1 porci):

  • Prosecco 90 ml (nebo suché šumivé víno)
  • Aperol 60 ml
  • Sodovka 30 ml
  • Kotsam Yuzu 1 lžíce (dle chuti lze upravit)
  • Led 🧊
  • Plátek pomeranče nebo yuzu (na ozdobu) 🍊

🥄 Postup:

  1. Do větší sklenice na víno nasypte dostatek ledu, aby byl základ krásně vychlazený. ❄️
  2. Přidejte 1 lžíci Kotsam Yuzu a jemně promíchejte, aby se citrusová vůně rovnoměrně rozprostřela. 🍋
  3. Nalijte 60 ml Aperolu – dodá nápoji elegantní načervenalý odstín. 🍷
  4. Opatrně dolijte 90 ml prosecca, aby vzniklo jemné perlení. 🍾
  5. Přidejte 30 ml sodovky pro osvěžující zakončení. 💦
  6. Sklenici jen jemně dvakrát promíchejte, aby bublinky zůstaly co nejdéle.
  7. Ozdobte plátkem pomeranče nebo yuzu – dodá nápoji vůni a vizuální šmrnc. 🍊✨

✨ Tipy:

  • Díky Kotsam Yuzu získá váš Aperol Spritz jemnou, svěží a lehce exotickou chuť – ideální volba pro milovníky nových zážitků! 🌴
  • Preferujete méně sladké? Stačí použít jen polovinu lžíce yuzu.
  • Toužíte po nealko variantě? Aperol lze nahradit nealkoholickým bitterem, prosecco pak nealkoholickým šumivým vínem. 🍹🚫🍷